
«سراج24»: مصطفی قارداشلو مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی با تاکید بر این نکته که تمامی داشتههای امروز ما در عرصههای مختلف مدیون بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت روح الله خمینی قدس سره و یکی از وظایف امروز هر مسلمان ایرانی حفظ و نشر آرمانهای امام راحل است وبا تاکید بر این نکته که کلمه به کلمه نام موسسه حفظ آثار ونشر آرمانهای انقلاب اسلامی بر پایه یک اعتقاد واندیشه هدفمند وبادقت انتخاب شده است، پیرامون علت و انگیزه تاسیس این موسسه اظهار داشت: ایده اصلی تشکیل مجموعهای با تفکرات انقلابی و آرمانی یکی از کارهای آرمانی بود که سالها قبل هم زمان با شروع به تحصیل در دانشگاه امام صادق علیه السلام بابل آرزوی تحقق آن را در سر پرورش میدادم تا اینکه بعد از اتمام تحصیلات تا حدودی این فرصت بدست آمد که در این دوران بنده احساس کردم حالا وقت اقدام است و باید کاری انجام داد باید برای انقلاب و دین اقدامی کرد باید آن مکتب و راهی که امام پایهگذاری کردند و آن تعریفی که از اسلام، حکومت، مقاومت، صدور انقلاب و... ارائه دادند مورد تعمق و مطالعه بیشتری قرارگیرد.
وی در مورد انتخاب کلمه آرمانها در نام موسسه گفت: به باور بنده ما بدنیا آمدهایم که آرمانی زندگی کنیم، لذا اعتقاد دارم یک مسلمان شیعه باید آرمانی بدنیا بیاید، آرمانی زندگی کند وآرمانی به میدان و عرصه دیگر که ابدی خواهد بود برود.
مصطفی قارداشلو علت اصلی تاسیس موسسه را به صورت خلاصه اینگونه بیان کرد: محور فکری ما برای تاسیس موسسه در یک کلام خلاصه میشود و آن آرمان خواهی است.
مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی بیان کرد: به دلیل روحیه شخصی بنده که معتقد هستم هرکاری که میخواهد انجام شود باید به بهترین حالت انجام شود تا بتوانیم بگوییم آن کار انجام شده، تصمیم گرفتیم در این موسسه بهترین کار ممکن که توان انجامش را داریم برای انقلاب انجام بدهیم چرا که ما بهترین دین، پیامبر، کتاب، امام، رهبر و مردم... را در اختیار داریم بنابر این باید بهترین اقدامات را انجام داد به همین دلیل این نکته در نام موسسه هم تاثیر گذاشت و ما به دنبال آرمانهای مطرح شده در انقلاب اسلامی و راه امام رفتیم که امیدوارم آرمان این راه که همانا شهادت است برای ما نوشته شود.
وی پیرامون اساسنامه این موسسه گفت: در جریان ثبت موسسه در وزارت کشور برای ما اتفاقات جالبی پیش آمد که به یک نمونه آن اشاره خواهم کرد. زمانی که برای تصویب اساسنامه چندین بار به وزارت کشور مراجعه کردیم در یکی از این مراجعات کارشناس مربوطه به ما میگفت: مواردی که شما در اساسنامه موسسه خود نوشتهاید دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد است و نه یک موسسه. به عنوان مثال ما آن زمان در اساسنامه از انتشار کتب و ساخت فیلمهای مستند به زبان های مختلف از اتفاقات و رویداد هایی که مرتبط با جهان اسلام و تحولات خاورمیانه و بیداری اسلامی که چند سالی هست در منطقه شکل پررنگتری به خودگرفته بحث کرده بودیم و برای آن کارشناسان اصلا این گونه فعالیتها در چهارچوب وظایف یک موسسه تازه تاسیس قرار نمیگرفت. این مطلب را در ادامه مسئله آرمانخواهی موسسه حفظ آثار ونشر آرمانهای انقلاب اسلامی عرض کردم.
مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی به بیان چند نمونه از فعالیتهای صورت گرفته پرداخت: پس از تصمیم برای راهاندازی موسسه با جمع شدن عدهای از دوستان که بایکدیگر قرابت فکری بیشتری داشتیم شروع به فعالیت کردیم. از جمله فعالیتهای ما همایش جوانان و بیداری اسلامی بوده است که در آن به وضعیت جوانان در کشورهای اسلامی پرداختیم. از دیگر اقدامات این موسسه برگزاری پنچ نشست تحلیلی پیرامون مسائل بیداری اسلامی در کشورهای مختلف مانند بحرین، لیبی، مصر و... بوده است، برگزاری کرسی های آزاد اندیشی با موضوع تحولات خاورمیانه ،برپایی دوره های آموزشی با سرفصل های انقلاب اسلامی ،در خصوص شهدای هسته ای و.... علت طرح این موضوعات هم همان نگاه آرمانخواهانه ونگاه ما به موضوع صدور انقلاب و تاثیر انقلاب در شکل گیری جنبش های بیداری اسلامی در منطقه و بحث مقاومت بود و دیگر برنامه موسسه، طراحی و برگزاری سلسله جشنواره مطالعاتی پژوهشی فرمانده است که به زندگی فرماندهان عرصه انقلاب اسلامی پرداخته میشود.
قارداشلو در مورد جشنواره مطالعاتی پژوهشی فرمانده گفت: ما در این جشنواره به دنبال آن هستیم تا اشخاصی را که در زندگی شخصی و اجتماعی آرمانخواه بودند و در جریان انقلاب اسلامی نقش تاثیر گذار داشتند را معرفی کنیم و با بررسی اندیشه ها و نظریات ودیدگاه هایشان بیشتر آشنا شویم. به اعتقاد ما این کاریکی از بهترین راهها برای آشنایی جوانان و بطور کلی همه علاقمندان با انقلاب اسلامی و افرادی که انقلابی وارد انقلاب شدند است. مطالعه وآشنایی با روند زندگی، دیدگاه ها، نظریات واندیشهای این بزرگان برای هر نسلی و هر زمانی الگویی واقعی و بسیار مناسب و در ایجاد مراکزی که بنا دارند برای انقلاب کار کنند چراغ راهی روشن خواهد بود و خواهند آموخت که برای کار انقلابی باید انقلابی وارد کار شد.
وی با اشاره به ایام دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: پس از پشت سر گذاشتن سالهای اولیه انقلاب وپایان دفاع مقدس و به ظاهر تمام شدن جنگ متاسفانه نهادها و دستگاههایی که وظیفه انتقال پیام انقلاب و دفاع مقدس را به دوره و نسل های بعد از خود داشتهاند بند پوتین رزمشان کمی شل شد و صرفا به برگزاری یادمانهایی پرداختند که قبلا در میدان انجام شده بود. بطور خلاصه یعنی کارانقلابی جدیدی برای انقلاب قبلی انجام نشده وبه بیان دیگر این اقدامات از محتوای لازم و غنی برخوردار نبوده.
قارداشلو در ادامه بررسی اقدامات صورت گرفته در ایام دهه فجر گفت: متاستفانه ما همچنان تعدادی سرود خاص که سالهاست پخش میشود به عنوان محتوا به مردم و جوانان ارائه میکنیم و در عرصههای دیگر مانند فیلم، نمایش و... نیز به همین شکل است البته اگر برای یادآوری خاطرات آن دوران باشد بسیار بسیار جالب و خوب است اما عرض بنده این است که نباید به آنچه در آرشیو داریم بسنده کنیم باید در کنار آن که الحق هم بسیار بسیار غنی و پرمحتوا نیز هست کارهای جدید دیگری را نیز تولید کنیم که خود بعد از سالها بعنوان یک نمونه غنی از آن یاد شود. البته این سخن به معنای نادیده گرفتن زحمات و اقدامات مسولین نیست لکن اگر با مطلوب و آرمانها مقایسه شود بسیار کم خواهد بود.
مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی برای آسیب شناسی فعالیتهای فرهنگی موجود اظهار داشت: پس از جنگ تحمیلی محصولات متناسب با آرمانهای انقلاب اسلامی به شکل چشمگیر تولید نشده است. امروز جوانان متولد دهه هفتاد که امام و جنگ را به یاد نمیآورند، نمیتوانند با محصولات موجود با انقلاب انس پیدا کنند. لذا باید به سمت تولید محصولات جدید برای انتقال آرمانهای انقلاب به نسل جوان باشیم. باید همه ایرانیان این احساس را داشته باشند که در میدان هستند وباید انقلابی زندگی کنند، ایجاد این حس در زندگی مردم وظیفهای است که باید حاکمان و مسئولین شبانه روز برای تحقق آن تلاش کنند و به اعتقاد بنده اگر چنین نباشند آن پست و مقام ومیز برای آنان نبوده و خیانت کرده اند .
وی یکی از ابزارهای مهمی که امروز در اختیار انقلاب اسلامی برای گفتگو با مردم و انتقال حس یک زندگی انقلابی برای آنان است را صداو سیما دانست و اظهار داشت: باید از این رسانه که امروز در تمام خانهها مانند یک معلم خصوصی حضور دارد استفاده کرد. این معلم خصوصی، ارزان، تمام وقت و بسیار موثر است، لذا نباید این فرصت را با برنامههای تکراری، ضعیف وکم محتوا سوزاند و از دست داد.
مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب ادامه داد: در سازمان صدا وسیما صد ها میلیون تومان، صدها ساعت زمان، صدها نفر نگاه صرف میشود تا ببینند کدام فوتبالیست به کدام تیم گل میزند، چرا گل نشد، چرا اینطور شد وآن نشد و...... این برای یک ایرانی که چشم میلیاردها مسلمان درچهار گوشه دنیا به او دوخته شده بد است. چه مسئول حکومتی باشد وچه شخص حقیقی هر که میخواهد باشد یک ایرانی آرمان خواه که امامش گفت ما برای ایران انقلاب نکردیم که در ایران بماند ما انقلاب کردیم که آن را به جهان صادر کنیم، باید بداند فرصت هایی که به برکت انقلاب وخون شهدا بدست آمده را درست استفاده کند.
مصطفی قارداشلو مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی پیرامون ارزیابی وضعیت موجود اظهار داشت: باید این واقعیت را صادقانه بپذیریم که در مقابل عدهی زحمتکش و دلسوز، افرادی کج سلیقه، ناآشنا با آرمانها هستند که سرجایی که باید باشند نیستند. ما نمیخواهیم بگوییم هیچکاری انجام نشده است، لکن با توجه به آن روح آرمانخواهی که در نفس قدسی حضرت روح الله و انقلاب اسلامی بود خیلی کم کار شده است.
وی در ادامه آسیب شناسی وضعیت موجود به برخی اشکالات اشاره کرد: از جمله آسیبهای موجود در نهادهای فرهنگی دولتی جابه جاییهایی زود هنگام است که مانع ادامه دار شدن کارها، طرح ها و مهندسی های کلان میشود، آسیب دیگر صرف بودجهها به صورت مطالعه نشده است.
قارداشلو ضمن محدود دانستن اقدامات نهادهای دولتی برای انقلاب اسلامی فعالیتهای لازمالاجراء برای جوانان مومن انقلابی را بیان کرد: جوانان مومن و انقلابی باید اولا استعداد و توانایی خودشان را پیدا کنند. به این معنا که اولا بدانند میخواهند در چه عرصهای فعالیت و خدمت کنند. در مرحله بعد باید جوانان و فعالان دیگر را که در همان عرصه و یا عرصه مشابه فعالیت میکنند را شناسایی کنند. به عبارت دیگر باید بتواند یک گروه و یا تیم خوب تشکیل دهند ویاد بگیرند کارجمعی و گروهی انجام دهند. در این گروه است که میتوانند از تجربیات و تواناییهای یکدیگر بهرمند شوند.
مسئول موسسه حفظ آثار و نشر آرمانهای انقلاب اسلامی در پایان گفت: باید همهی ما به این موضوع بیاندیشیم که مدتی در این دنیا خواهیم بود و پس از آن به دیار باقی خواهیم رفت لذا باید بدانیم در کدام قسمت از تاریخ قرار گرفتهایم و نقش ما و وظیفه ما در این مقطع چیست و چه تاثیری میتوانیم بگذاریم؟
انتهای پیام/